Limburgse mousserende wijn

Welkom bij Wijndomein Vlijtingen

Op zoek naar Limburgse mousserende wijn?

Champagne, cava, prosecco of crémant heten ze buiten België. Bubbels hadden, hebben en zullen altijd succes bij hebben wijnliefhebbers.

Ook als je geen wijnkenner bent, weet je mousserende wijnen te waarderen.

Foto van mousserende wijn in een champagneglas geproduceerd door Wijndomein Vlijtingen

Kleinschalig en authentiek

Mousserende wijn in Haspengouw

Haspengouw is een vruchtbare regio in België, bekend om zijn fruitteelt en landbouw. Maar wist je dat Haspengouw ook mousserende wijnen produceert? Deze wijnen worden gemaakt van de lokale druivenrassen zoals de pinot noir, chardonnay, pinot meunier en pinot blanc.

De mousserende wijnen uit Limburgs Haspengouw zijn uniek vanwege het klimaat en de bodemgesteldheid van de regio. Het klimaat is relatief koel en vochtig, wat zorgt voor een langzame rijping van de druiven. Dat levert de cool climate wijnen op. Haspengouw heeft immers de ideale omstandigheden voor het produceren van mousserende wijnen van hoge kwaliteit.

De bodemgesteldheid van Haspengouw is ook van belang. De regio heeft een kalkrijke bodem, wat zorgt voor een uitstekende drainage en een goede voeding voor de druivenstokken. Zo krijg je gezonde druiven met een goede concentratie van smaken en aroma’s. De ideale start voor een evenwichtige mousserende wijn.

Boek nu je rondleiding

Waar mousserende wijnen kopen?

Onze mousserende wijnen zijn te koop in onze wijnmakerij in Vlijtingen. Hier kun je wijnen proeven en kopen. Wijn kopen kan zonder afspraak op zaterdagmiddag. Je kan elektronisch betalen of met kaart en onmiddellijk je oogst inladen.

De privé-parking maakt een vervelende, zware wandeling terug overbodig.

Liever een ander moment?
Contacteer ons voor de mogelijkheden. Ook wat levering betreft.