Mousserende wijn

Limburgse champagne

Mousserende wijn in Haspengouw

We maken onze mousserende wijnen volgens de méthode traditionnelle. Je proeft dus een Belgische champagne bij ons. Dat kan dankzij het klimaat en de bodem van Haspengouw.

De mousserende wijnen liggen ‘sur lattes’ in de mergelgrotten van Kanne. Onze wijnen rijpen daar in de perfecte omstandigheden: een constante temperatuur van 12°C en absolute donkerte en rust. Fijne bubbels en complexe smaken zijn het resultaat.

Druifsoort

Onze bubbels zijn meestal verkrijgbaar als monocépage. Dat betekent dat er één druivensoort in de fles zit zoals bij onze blanc de blancs, pinot noir en pinot meunier.

Extra brut

Al onze mousserende wijnen zijn extra brut. We voegen geen likeur meer toe na het degorgeren. Uit ervaring weten we dat onze klanten extra brut het lekkerste vinden.

Ideaal als aperitief

We raden aan om onze mousserende wijnen te serveren bij feestelijke gelegenheden of als aperitief. Ze gaan goed samen met lichte gerechten zoals salades, visgerechten en wit vlees. En uiteraard met Limburgse klassiekers zoals asperges en witloof.

Foto van mousserende wijn in een champagneglas geproduceerd door Wijndomein Vlijtingen

Mousserende wijn

Ons aanbod

Bezoek ons

Benieuwd naar onze mousserende wijnen?

Neem dan een kijkje op de contactpagina. We zijn elke zaterdagnamiddag open of plaats een bestelling via het formulier. Ook voor andere vragen kun je ons via mail of telefoon contacteren.

Hopelijk geniet je evenzeer van onze wijnen als wij van het maken ervan.