Witte wijn

Een echte chardonnay

Perfecte terroir voor witte wijn

We zijn trots op onze witte wijnen, waaronder chardonnay. Onze hoofdingrediënten: passie, toewijding, respect voor de natuur en de unieke omstandigheden van ons terroir.

Onze basis witte wijn is de chardonnay. Een elegante en frisse chardonnay met een briljante, witgouden kleur met groene tint en een bouquet van citrusvruchten met toetsen van hazelnootjes en boter. Een frisse stijl van chardonnay met een aangename afdronk. Een ideale verfrissing op een zonnig terras.

Druifsoort

Cuvée Ellicht wordt gemaakt van 100% chardonnaydruiven die met de hand zijn geoogst op ons wijndomein in Vlijtingen. Deze druiven worden met zorg geselecteerd en met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen. De druiven voor Cuvée Ellicht worden geteeld op een klein perceel in Limburg waar de bodem rijk is aan leem en mergel. Dit terroir, in combinatie met het unieke klimaat van de regio, resulteert in druiven van uitstekende kwaliteit die worden gebruikt om deze prachtige wijn te maken.

Kleur en smaak

Onze Cuvée Ellicht heeft een briljante, goudgele kleur met een groene tint. Een complexe geur van rijp exotisch fruit (abrikoos) en florale aroma’s van rozen en lindebloesems gecombineerd met boter, hazelnoot en toetsen van kreupelhout en geroosterd brood. Rijk, vettig en zacht in de mond met een hoge smaakintensiteit en een zeer lange afdronk. Je zult hem vooral in restaurants tegenkomen.

Bezoek ons

Op zoek naar een heerlijke witte wijn?

Geniet van onze wijnen bij een bijzondere gelegenheid of deel ze met vrienden en familie! Herman adviseert je graag op zijn wijndomein in Vlijtingen.

Boek hier een bezoek of stel je vraag via mail.