Limburgse wijnmakers

Wekom op ons wijndomein

Ontmoet Limburgse wijnmakers

Ontmoet Herman en Heidi

Herman en Heidi van Wijndomein Vlijtingen zijn gepassioneerde wijnbouwers uit Vlijtingen, een dorp in de buurt van Riemst (Limburg).

Het koppel heeft twee wijngaarden in het prachtige Limburgse landschap. Ze produceren op kleine schaal met veel liefde en toewijding een aantal (vooral) mousserende en witte wijnen die de kenmerkende smaken en aroma’s van de streek helemaal weerspiegelen.

Limburgse wijngaarden

Bezoek ons

Hun wijngaarden liggen ideaal in de heuvels van Haspengouw waar de druivenstokken kunnen genieten van voldoende zon en warmte gedurende het seizoen. Wijnmakers Herman en Heidi zijn erg begaan met de natuur. Ze vinden het belangrijk dat de bodem correct wordt onderhouden en dat de druivenstokken op een natuurlijke manier worden beschermd tegen ziektes en plagen.

Ze gebruiken geen herbiciden, het onkruid wordt verwijderd met een schoffelmachine. Insecticiden vermijden ze eveneens. Onze Limburgse wijnmakers geloven dat er meer nuttige dan schadelijke insecten zijn. Fungiciden gebruiken ze alleen als het nodig is. Zoals bij een reële schimmeldruk door het slechte weer.

De wijnbouwers telen voornamelijk druivenrassen die het goed doen in ons klimaat voor zoals chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Ze willen een zo natuurlijk mogelijke wijnproductie en verbouwen die wijnen die perfect passen bij de Limburgse natuur en levensstijl.

Boek nu je rondleiding

Zin om te proeven?

Herman en Heidi zijn altijd blij om bezoekers te verwelkomen op hun wijngaard en wijnmakerij en hun passie voor wijnbouw te delen. Ze organiseren regelmatig rondleidingen met proeverijen, waarbij ze graag hun kennis delen over de druivensoorten, de productiemethoden, hun filosofie en de smaakprofielen van hun wijnen.

Bezoek ons

Op zoek naar frisse Limburgse wijnen?

Wil je graag een persoonlijke kennismaking met deze gepassioneerde wijnbouwers? Bezoek dan zeker eens Wijndomein Vlijtingen. De wijnen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens duurzaam geproduceerd, met respect voor de natuur en het lokale terroir.