Wijnproeverij in glooiend Haspengouw

Kom proeven!

Wijnproeverij in glooiend Haspengouw

Wijn proeven in Limburg

Haspengouw is een van de meest populaire wijnstreken in Belgisch Limburg. Met zijn glooiende heuvels en vruchtbare grond is het de perfecte plek voor het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Dat dachten Herman en Heidi van Wijndomein Vlijtingen ook. En dus gingen ze van start.

Geniet van onze wijn

Wit, mousserend of rosé?

Wijnproeverijen zijn een fijne, gemoedelijke manier om de wijnen en het landschap van Haspengouw te ontdekken. Tijdens een proeverij kun je verschillende soorten wijn proeven en vergelijken, van lichte witte wijnen tot frisse mousserende wijnen. Ondertussen bottelt Wijndomein Vlijtingen trouwens ook rosé wijnen. Je proeft niet alleen, maar leert ook meer over de smaakprofielen van de verschillende wijnen en hoe ze worden geproduceerd. Allemaal gekruid met lokale verhalen.

Een wijnproeverij is ook een sociale gelegenheid. Geniet van de wijn met vrienden, familie of collega’s en bespreek samen de verschillende smaken en aroma’s. Het is een ontspannen manier om de dag door te brengen en te genieten van de prachtige omgeving van Haspengouw. Liefhebbers strekken de benen en gaan op wandel of maken een fietstocht.

Boek nu je rondleiding

Bezoek het wijndomein

Een wijnproeverij boeken kan best op voorhand via onze agenda. Wijndomein Vlijtingen heeft immers maar een beperkte capaciteit en kan dus snel volgeboekt zijn, vooral in het hoogseizoen.

Wijn kopen zonder bezoek of proeverij kan natuurlijk ook. We zijn elke zaterdagnamiddag open. Of contacteer ons voor een ander moment of een bestelling.

Kortom, een wijnproeverij in Haspengouw is een geweldige manier om de wijnen van onze prachtige regio te ontdekken en te genieten van de mooie natuur en natuurlijke smaken van Limburg.